Az 5. Mentés másként pedagógia konferencia központi témája az oktatásban résztvevők jólléte lesz. Október 21-23. között, előadások, műhelyek, kerekasztal-beszélgetés és művészi produkciók segítségével pszichológiai, jogi, érdekérvényesítési szempontok felől vizsgáljuk a kérdést.

A résztvétel idén is ingyenes. Azért neveztük be a konferenciát a Com'ON Kolozsvár pályázatára, hogy ezzel részben finanszírozzuk az idei konferencia megvalósítását. A pályázaton megnyerhető összeget a magyarorszagi meghívottak utazási, szállási és étkezési költségeinek térítésére fordítjuk, emellett szeptemberben tovabbi adománygyűjtő kampányt szervezünk.

Ahogyan korábban, úgy most is bízunk a közösség erejében. Most a legkönnyebb támogatni az oktatás reformját, elég szavazni.

Itt szavazhatsz július 31-ig:

https://comoncluj.ro/kezdemenyezesek/83

A szavazatok gyűjtéséhez hat kerettémát vizualizáltunk a Com'On Kolozsvár idei designja segítségével. Ahogyan a kampányban haladunk, és sikerül kigyűjteni a megfelelő számú támogatói szavazatot az egyes témákhoz, úgy a témák színe megerősödik.

Témáink közül az első, a gyerekjogok már teljes színben jelenik meg, a második téma, az érdekvédelem színe pedig erősödik. Az 5. Mentés másként pedagógia konferencia további kerettémái, amelyek számítanak a kolozsváriak támogatására: az inklúzió, a pedagógusok megbecsültsége, a szolidáris oktatás és a mentálhigiéné. Az oktatás közügy, az oktatásban résztvevők jólléte mindannyiunk jólléte!

Szavazzatok, adjátok tovább a hírt, beszéljetek barátaitokkal, munkatársaitokkal a konferencia támogatásáról, mi a szervezői feladatok többi részét elvégezzük. Tegyünk együtt egy demokratikus, az oktatásban résztvevők számára méltányos rendszerért!