A Mentés másként pedagógia konferencia koncepciója évről évre formálódik, de főbb irányvonalai állandóak: sajátos nevelési igényű gyerekek a romániai oktatásban, elmélet és gyakorlat szociális hátrányra, generációs szegénység, gyermekjogok, rendszerszemlélet az oktatásban, egyenlősítő közoktatás, demokratikus oktatási rendszer. A konferencia előadásai párhuzamosan folyó és változatos műhelyekkel egészülnek ki: pedamozi, szexuális nevelés, érzékenyítő játék, állatasszisztált pedagógia, bevált inkluzív oktatási módszerek, gyermekirodalom, matematika és biológia másként, kritikai pedagógia, művészetpedagógia, waldorf pedagógia, konfliktuskezelés, facilitálás, pszichodráma.

A konferencia teljesen ingyenes minden érdeklődőnek: az előadások, műhelyek mindenki számára nyitottak, viszont regisztrációhoz kötöttek. A műhelyeken korlátozott a résztvevők száma.

A műhelyek leírásai megtalálhatóak ITT.

Ha az általad kiszemelt műhely már nem jelenik meg választhatóként a regisztrációs ívben, az egy dolgot jelent: a jelentkezők száma már elérte a műhelytartók által meghatározott főt és a jelentkezést arra az adott műhelyre lezártuk. Válassz egy másik párhuzamos műhelyt, vagy nézz be a Pedamoziba!

A konferencián felhalmozódó hulladék csökkentéséért, idén kísérletet teszünk arra, hogy saját poharat, bögrét használjunk. A konferencián ugyanakkor biztosítunk egyszerhasználatos poharakat, amelyre a résztvevők felírhatják a nevüket. A fölösleges műanyagkitűzőket is száműzzük, ezért minden érdeklődőt arra biztatunk, hogy felhalmozódott műanyagkitűzőit hozza magával a konferenciára, hogy újrahasznosíthassuk őket!

Várunk téged is szeretettel! Jelentkezz február 18-25. között.